У Луцьку волонетрський штаб зібрав на потреби захисників 25 мільйонів гривень. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку волонетрський штаб зібрав на потреби захисників 25 мільйонів гривень. ФОТО
image
Оля Коновалова / 22.05.2022 / 0 Коментарів

Волонтери центру "Ангар", що у Луцьку, з часу повномасштабного вторгнення росії, зібрали на потреби ЗСУ й територіальної оборони майже 25 мільйонів гривень.

Про це Суспільному розповіла волонтерка Ольга Валянік.

Для бійців, починаючи з 24 лютого, вже передали 40 автівок, 30 квадрокоптерів і понад пів сотні тепловізорів.

Наразі, говорить Ольга Валянік, потреба є у піксельній формі для бійців.

"Майже закрили ці запити, але ще в нас залишився непроплачений борг за цю форму".

До "Ангару" в Луцьку за гуманітарною допомогою заїхали волонтери з Харкова Роман Євглевський та Дмитро Вергун. Для Дмитра це вже 14-та поїздка.

"Сьогодні в нас медикаменти й харчування, "сухпайки". Тому що пішли в деяких напрямках в наступ наші, готувати в них не виходить і просять саме "сухпайки", то нам зібрали. Машина йде на балаклійський напрямок, а там вже розподіляється між ротами", – говорить Дмитро Вергун.

Роман Євглевський везе на передову позашляховик та дорогою заїхав в "Ангар", щоб заповнити його товарами першої необхідності.

"Допомагаємо 93-й, 92-й бригадам. Зараз ми женемо цю машину в район Барвінкового, буде машина ця служити. Щоб не гнати порожньою – приїхав у волонтерський центр і буду завантажувати", – зазначив волонтер.

Волонтерському штабу "Ангар" у Луцьку допомагають фінансово благодійники та небайдужі люди.

Як зазначив музикант і волонтер Мирослав Кіруєв, який щодня організовує вуличні концерти в Луцьку, від початку квітня на армію завдяки музиці вдалося зібрати понад 200 тисяч гривень. На ці гроші придбали вогнетривкий одяг для танкістів та приціл нічного бачення.

Що відомо

  • Волонтерський центр допомоги "Ангар" працює з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну. Волонтерами стали актори театру "Гармидер", луцькі фотографи, журналісти та небайдужі волиняни. Вони збирають для бійців захисну амуніцію та провізію.
  • 11 квітня луцькі волонтери звітували, що зібрали на допомогу армійцям 15 мільйонів 407 тисяч гривень. Загалом ангарівцям тоді вдалося акумулювати допомогу на загальну суму 46 мільйонів 300 тисяч гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *