У Луцьку хочуть облаштувати ще дві платні парковки

image
Оля Коновалова / 26.05.2021 / 0 Коментарів

Поблизу авторинку та біля Палацу культури міста планують облаштувати ще дві платні парковки.

Про це міський голова Ігор Поліщук повідомив під час 12 сесії Луцької міської ради.

Мер наголосив на тому, що від лучан надходить багато скарг через завантажений рух по вул. Єршова та Карбишева. Відтак, на наступну сесію винесуть проєкт рішення про виділення двох земельних ділянок для облаштування платних парковок.

поліщук

До слова, уже тиждень у місті працює платна парковка по вул. Кривий Вал.

Втім уже були нарікання від людей з інвалідністю – їм незручно користуватись паркоматами.

На це міський голова зазначив, що віднедавна платити за паркування можна і в платіжних терміналах. Окрім того, місто зараз визначається із платформою та розробником мобільного додатку.

«Ми ведемо перемовини з компаніями, які вже реалізували свою продукцію в інших містах. Ми вивчаємо всі недоліки та недопрацювання. Будемо активно працювати в цьому напрямку, щоб можна було платити не лише за допомогою смартфона, а й смс – для тих людей, хто не має інтернету», - зазначив Ігор Поліщук.

Підняли й питання парковки, яку свого часу облаштували при в’їзді в Старе місто та на лівій частині Центрального ринку, яку звільнили від контейнерів.

«Це питання не просте і неоднозначне. Цю парковку свого часу облаштовував приватний підприємець і  нічого з цього не вийшло. Сьогодні ми визначаємось із тим, хто буде проєктувати звільнені від контейнерів ділянки на центральному ринку. Шукаємо архітектора, з відомим загальноукраїнським ім’ям, можливо це буде людина, яка реалізовувала проєкт і закордоном. Звичайно що і на території, яка в нас є перед замком треба облаштувати парковку і на мою думку доречно було б її облаштувати там, де вона є сьогодні, просто вона там зараз стихійна», - резюмував Ігор Поліщук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *