У Луцьку з обеліска на Меморіалі зрізають радянську зірку. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку з обеліска на Меморіалі зрізають радянську зірку. ФОТО
image
Оля Коновалова / 23.08.2022 / 0 Коментарів

З центрального обеліска з бронзовою скульптурою Матері-Батьківщині на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку зрізають радянську зірку.

Як розповів Волинським Новинам директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, роботи проводять, зокрема, спільно з працівниками Головного управління ДСНС області та фірми «Граніт Ексклюзив».

«На сьогодні відбулися перші різи зірки (всередині вона пустотіла) товщиною приблизно від сантиметра до півтора. Ми плануємо сьогодні її демонтувати. Будемо демонтовувати її шматками. Вона не зовсім легко, але ріжеться. Тобто ми її розрізаємо і знімаємо», – сказав він.

Зірка на обеліску також виготовлена з бронзи. А те, чи розміщуватимуть новий символ на обеліску, вирішуватимуть згодом.

«Складність робіт полягає в тому, що було тяжко визначити склад металу. Зірка приклеєна, прикручена. Працівники пробували застосовувати кілька кругів для болгарки. Визначили, що потрібен саме круг для бетону з алмазним напиленням. Роботи сьогодні будуть продовжуватися. Думаю, протягом дня вони будуть виконані», – зазначив Микола Осіюк.

Нагадаємо, раніше на меморіалі провели демонтаж радянської та україноненависницької символіки на пам’ятній стелі.

Довідка:

Меморіал у Луцьку засновано у 1976 році. Він був присвячений визволенню Волині в часи Другої світової війни. Нині на меморіалі є пам'ятники ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам нацизму, комунізму та депортацій, українцям, загиблим під час Революції Гідності, АТО/ООС.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *