У Луцьку засудили телефонного шахрая

image
/ 12.05.2021 / 0 Коментарів

Луцький міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який у новорічну ніч виманив у жінки майже 100 000 грн.

Жінка, яку ошукали, розповіла у суді, що майже опівночі 31 січня 2020 року, коли вона вже спала, задзвонив стаціонарний телефон. За її словами, піднявши слухавку, почула, певно, свою доньку, яка повідомила їй, що потрапила в ДТП, вона винна і їй терміново потрібно передати слідчому 200 000 грн.

Мати відповіла, що таких коштів у неї немає, а має тільки 2000 доларів США та 50000 грн. Тоді донька сказала, щоб вона передала ці кошти помічнику слідчого, який зараз до неї прийде та при цьому, просила не класти телефон.

Жінка перерахувала кошти, та передала їх під розписку незнайомому чоловіку.

Вже після того, як він пішов, вона зателефонувала зятю, та повідомила, щоб він не переживав, вона все зробила, як їй казали і віддала помічнику слідчого кошти в сумі 50 000 грн. та 2000 доларів США. Почала в нього запитувати, як її донька, в якій лікарні, як почуває себе.

Та виявилось, що її донька у цей момент спокійно спала у себе вдома, поряд із чоловіком. Одразу ж після цього вони викликали поліцію і справою зайнялись справжні слідчі. Встановити особу телефонного шахрая, який провернув усе – вдалось не відразу. Тим не менше, його зазняли камери зовнішнього спостереження, встановлені на будинку і вже через півтора місяці постраждала опізнала в ньому псевдослідчого-шахрая.

Таким чином, суд призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік з відшкодуванням матеріальних збитків та 40 000 грн моральної компенсації.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *