У Луцькій громаді планують збудувати сміттєпереробний комплекс

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцькій громаді планують збудувати сміттєпереробний комплекс
image
Назар Тарадюк / 06.03.2024 / 0 Коментарів

У Варшаві 4 березня підписали угоду про підготовку до кредитного фінансування для будівництва сміттєпереробного комплексу в Луцькій міській територіальній громаді.

Про це інформують у Департаменті економічної політики Луцької міської ради.

Міський голова Ігор Поліщук участь у церемонії підписання угоди взяв дистанційно. Також на зустрічі від Луцької міської територіальної громади були присутні: директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, директор юридичного департаменту Наталія Юрченко, директор департаменту економічної політики Борис Смаль та заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) представляли: директор, голова департаменту інфраструктури Європейського банку реконструкції і розвитку в Європі, Середньому Сході і Африці Сью Баррет, заступник голови представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Марк Магалецький, старший банкір Департаменту сталої інфраструктури ЄБРР в Україні Денис Гайовий, головний банкір Департаменту сталої інфраструктури ЄБРР в Україні Ігор Князев та інші.

«Будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів є надзвичайно важливим для нашої громади, адже це в рази зменшить об’єми захоронення сміття на діючому полігоні твердих побутових відходів в с. Брище, матиме великий вплив на скорочення викидів вуглекислого газу та інших шкідливих речовин в повітря, землю та воду, а також створить інфраструктуру для виробництва органічних добрив і палива», - йдеться в повідомленні.

Підписання такої угоди передбачає заходи з підготовки до отримання позики: збір документів, розробку техніко-економічного обґрунтування проєкту, тощо.

Зазначають, що Луцьк має багаторічну історію співпраці з ЄБРР, яка почалася з 2012 року. Тоді підписали подібну угоду щодо модернізації системи міського теплопостачання, а за два роки потому – відповідні кредитний та грантовий договори.

«На сьогодні реалізація зазначеного проєкту успішно завершується. В його рамках отримано 14,4 млн євро, з яких 4,4 млн євро – грантова складова. За ці кошти було виведено з експлуатації застарілі підвальні котельні, замінено та модернізовано котли, теплові насоси, пальники, теплообмінники, системи керування, модернізовано теплові мережі із використанням попередньо ізольованих труб, встановлено 330 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках Луцька», - зазначають у дописі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *