У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати
image
Назар Тарадюк / 11.04.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку родини, в яких зростають діти з порушеннями слуху, отримали слухові апарати. Таку можливість вони отримали в рамках проєкту, який на Волині реалізовує Центр соціальних послуг “Джерело” (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ.

Вручення відбулось у Просторі для дітей, який запрацював у Луцьку від лютого.

Як повідомила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, деякі діти потребували одразу двох апаратів. Однією з них є дівчинка Марія.

“Вона народилася шестимісячною недоношеною, з вагою всього 1,200 кг. Ми не одразу виявили, що дитина не чує, лише коли їй був 1 рік. На одне вушко взагалі не чула, тому ми його проімплантували, а на друге — вона чує, але дуже погано, тому ми підсилюємо апаратом. Я ніде не працюю, доньку виховую сама, вартість двох апаратів близько 200 тисяч гривень. Тож ця допомога неймовірна”, — розповіла мама дівчинки.

В межах цього проєкту невід’ємною складовою є медична підтримка сімей. На цьому наголосили головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки, депутатка Луцької міської ради Оксана Лєщинська та лікарка-отоларингологиня Ірина Цуманець.

“Якщо вчасно не провести реабілітацію дитині, яка народилась з порушеннями слуху чи нечуюча, вона, на жаль, може ніколи не заговорити, не знатиме, що таке емоції і соціалізувати її буде дуже важко. Тож поставити дитині слуховий апарат, провести реабілітацію, допомогти їй почути і заговорити — це дуже важка робота як спеціалістів, так і батьків. Завдяки таким проєктам, як цей, наші діти мають змогу отримати повноцінне життя — навчатись в школі, відвідувати гуртки, бути соціалізованими”, - зазначила Оксана Лєщинська.

Довідка: Родини отримали допомогу в межах проєкту “Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях”, який реалізовує Центр соціальних послуг “Джерело” (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ “Кращий догляд для кожної дитини”.

Якщо ви потребуєте допомоги — телефонуйте за номером +38 067 315 92 56, або завітайте в Простір для дітей, що розташований у Луцьку за адресою вул. Лесі Українки, 65.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *