У Луцьку до 12 років тюрми засудили колаборанта з Луганщини

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку до 12 років тюрми засудили колаборанта з Луганщини
image
Назар Тарадюк / 16.04.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку судили уродженця смт. Мангуш Донецької області за колабораційну діяльність.

Про це відомо з вироку міськрайонного суду.

Обвинувачений з 23 квітня по 3 червня 2022 року співпрацював з окупаційною адміністрацією та був  «помічником голови адміністрації Кремінського району Луганської народної республіки».

Чоловік здійснював інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України.

23 квітня 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області, він викривив події у телеканалі «РИА Новости».

А 3 червня чоловік дав інтерв`ю для російського телеканалу «NewsFront» та російської пресслужби народної міліції ЛНР, в ході яких позиціонував себе як представник окупаційної влади та від імені жителів тимчасово-окупованої території м. Креміна поширив неправдиву інформацію щодо позитивних настроїв народу України до окупаційної влади, підтримки населенням України окупаційних дій російської влади на території України, прославляння і виправдовування дій представників окупаційних сил російської федерації та представників підконтрольних рф самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, використовуючи фрагменти наступного змісту:

«Люди ждали, несмотря на запугивание национального корпуса, который приезжал здесь каждую неделю», «Обстановка сейчас стало в принципе нормальная, если бы нас не обстреливали диверсионные группы», «У нас все замечательно, взаимопонимание с военнослужащими как луганской народной республики, так и российской федерации. Все прекрасные ребята, все с пониманием относятся».

Цим він проводив пропаганду, виправдовував та схвалював збройну агресію рф проти України, здійснюючи при цьому психологічний вплив та формуючи серед населення неправдиве усвідомлення воєнних дій рф на території України та їх наслідки.

Обвинувачений з червня 2022 року добровільно зайняв посаду «помічника голови адміністрації Кремінського району Луганської народної республіки» у незаконному органі влади. Він здійснював координацію взаємодій підрозділів «администрации Кременского района ЛНР» зі ЗМІ, громадськими та військовими організаціями, політичними партіями.

Окрім цього, проводив пресконференції, брифінги, круглі столи, телепередачі з участю голови адміністрації.

Судовий розгляд у межах цього кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого, який показань суду не надавав, будь-яких клопотань від останнього на адресу суду також не надходило.

Суд визнав чоловіка винним та позбавив волі на 12 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Також обвинуваченого позбавили спеціального звання «лейтенант міліції».

Строк відбування покарання обвинуваченому рахуватимуть з  моменту фактичного затримання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *