У Луцьку очисні споруди відновлять підрядники з європейським досвідом

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку очисні споруди відновлять підрядники з європейським досвідом
image
Назар Тарадюк / 18.07.2023 / 0 Коментарів

У Європейській системі закупівель оголосили тендер з реконструкції очисних споруд Луцька.

Про це повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Він зазначив, що 18 липня – історичний день для КП «Луцькводоканал».

«Сьогодні тендер з реконструкції очисних споруд опубліковано в Європейській системі закупівель. Це стало успішним результатом багаторічної і кропіткої роботи фахівців підприємства над залученням європейських інвестицій на капітальну реконструкцію очисних споруд в селі Липляни, яка забезпечить якісне і безперебійне очищення стічних вод приблизно на тридцять років, а також істотно поліпшить екологічну ситуацію в громаді, зокрема і стан вод басейну річки Стир.

Оголошення тендеру на Європейській платформі для визначення підрядника з реконструкції очисних споруд в селі Липляни – це була та головна мета, до якої команда КП «Луцькводоканал» рухалась наполегливо, пройшовши складний бюрократичний шлях, опрацьовуючи технічні вимоги, узгоджуючи всі найдрібніші етапи з закордонними партнерами, долаючи виклики, спричинені складною економічною і політичною ситуацією, не зупиняючись навіть в умовах повномасштабного вторгнення і війни. Адже від даного проєкту залежить дуже багато – це питання екологічної безпеки громади, а також навколишнього середовища.

Фахівці підприємства, технічні експерти, інші залучені спеціалісти працювали над всіма технічними вимогами і завданнями, узгоджували проєкт у відповідності до найвищих європейських вимог, оскільки саме реконструкція очисних споруд без їхньої зупинки є одним із найскладніших інженерних технічних об’єктів у муніципальній інфраструктурі.

У процесі необхідно було охопити величезні обсяги організаційної, технічної, інноваційної роботи, аби підготувати відповідну документацію для проведення саме такого тендеру. Це був найскладніший етап роботи над проєктом, який сьогодні увінчався успішним результатом.

Тепер КП «Луцькводоканал» очікує на вибір підрядників з європейським досвідом, які зможуть у відповідні терміни провести глибинну модернізацію очисних споруд, а отже Луцьк і наша громада отримає гарантії щодо функціонування системи очистки стічних вод терміном до 30 років і вирішить ряд екологічних питань.

Це дуже дороговартісна інвестиція, але вона є хорошим стимулом для соціально-економічного розвитку регіону.

Тендер триватиме до кінця цього року і вже на 2024 рік заплановано процес проєктування і реконструкції», - написав директор КП «Луцькводоканал».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *