У Луцьку суд на 7 років позбавив волі колаборантку

image
Назар Тарадюк / 10.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку за колабораційну діяльність судили уродженку Донецька, яка працює «начальником управления труда и социальной защиты населения администрации Волновахского района Донецкой области».

Про це відомо з вироку міськрайонного суду.

Громадянку України обвинувачують у добровільному зайнятті посади в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

Обвинувачена здійснювала пропаганду на Донеччині з метою дискредитації дій української влади, а також для подальшого встановлення окупаційної влади, штучного створення у місцевих мешканців хибних уявлень про благі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади рф та ідей «російського світу».

«Обвинувачена забезпечувала реалізацію незаконної державної політики держави-агресора у сфері так званого соціального захисту та захисту трудових прав громадян, а також виконувала інші функціональні обов`язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації російською федерацією частини території України», - йдеться у вироку.

Так, жінка здійснила колабораційну діяльність.

Обвинувачена на судове засідання не з`явилася. Постановою старшого слідчого в ОВС СВС УСБУ у Волинській області від 16.06.2023 підозрювану оголосили в розшук і в подальшому, ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 20.06.2023 їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вина жінки підтверджується наступними доказами. В одному з Telegram-каналів зафіксували текстовий допис, фотозображення з відомостями щодо проведення 26.10.2022 представниками окупаційної адміністрації держави-агресора у Волноваському районі так званого «прийому громадян» з питань надання гуманітарної допомоги і відбудови житлового фонду. На одному з фотозображень присутня обвинувачена.

Також з Telegram-каналу відомо, що 11.11.2022 вона була присутня на  «засіданні комісії» з розгляду заяв осіб, котрі постраждали внаслідок бойових дій, як представник окупаційної влади.

Окрім цього, свідок, що була керівником Управління соціального захисту Волноваської райдержадміністрації, розповіла, що їй відомо, що після окупації Волновахи на посаду начальника так званого управління з питань соціального захисту населення призначили обвинувачену, про що особисто бачила публікації на телеграм-каналі окупаційної влади у Волноваському районі.

Отож, суд визнав жінку винною та позбавив волі на 7 років з позбавленням права обіймати посади пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 10 років.

Також конфіскували належне їй на праві приватної власності майно.

Строк відбуття основного покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання після набрання вироком суду законної сили.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *