У Луцьку судили чоловіка, який вбив сусідів і викинув тіла в колодязь

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку судили чоловіка, який вбив сусідів і викинув тіла в колодязь
image
Назар Тарадюк / 20.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку в кінці травня судили чоловіка за умисне вбивство двох людей.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Орієнтовно з 14 до 18 грудня 2022 року обвинувачений в обідню пору прийшов до будинку, де тимчасово проживали мати з сином. Між ними виник конфлікт через відмову надати обвинуваченому алкогольні напої.

Він наніс декілька сконцентрованих ударів сокирою в ділянку голови (щонайменше 5 ударів) та обличчя (3 удари) чоловіку, в чий будинок він прийшов.

Отож, такими діями вбивця спровокував відкриту черепно-мозкову травму, що супроводжувалась дірчастим та вдавленими зламами кісток основи черепа із розмозженням речовини головного мозку, яка і є безпосередньою причиною смерті.

Потім він наніс два удари в ліву вилично-скроневу ділянку господині, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді одної рваної рани та двох забійних ран лівої вилично-скроневої ділянки голови, проникаючі в порожнину черепа із вдавленим пошкодженням кісток основи черепа та речовини мозку, в поширенням ліній зламу на кістки лицевого скелету, розмозження лівої вушної мушлі, внаслідок яких остання померла на місці події.

Опісля він кілька днів обкрадав помешкання вбитих.

Чоловік свою вину визнав. Показав, що давно знав потерпілих, мав з ними дружні відносини. Вранці прийшов до них додому, вони перебували в стані алкогольного сп`яніння, останні не залишили йому горілки, а тому, він на місці взяв сокиру, і наніс близько 4-5 ударів у голову Василя, після чого відразу сокирою зарубав і його маму . Тіло чоловіка викинув у колодязь, зверху накинув одягом. Наступного дня інше тіло також скинув у колодязь, накинувши зверху одяг. Окрім цього, показав, що після вбивства забрав із будинку інструменти, які в подальшому впродовж декількох днів носив сусіду. Перелік та вартість викраденого майна не оспорював. Просив суд суворо його не карати.

Сусід показав, що у кінці грудня 2022 року до нього приходив обвинувачений та запропонував придбати інструменти, зокрема болгарку, зварювальний апарат, шуруповерт, електроди. Двічі чи тричі обвинувачений приносив до нього різні інструменти. Про смерть мами й сина дізнався згодом, після того, як знайшли тіло жінки у колодязі.

Вбивцю позбавили волі на строк 13 (тринадцять) років. Також щодо нього застосують примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. Окрім цього, з нього стягнуть в користь держави витрати за проведення експерти – 64960 гривень 45 копійок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *