У Луцьку судили херсонця, який працює на окупантів

image
Назар Тарадюк / 07.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку судили уродженця Херсона за колабораційну діяльність.

Про це відомо вироку міськрайонного суду.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Херсон, 1 червня 2022 року добровільно зайняв посаду «заместителя начальника Департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области», а в ході реорганізації вказаного органу влади 22.12.2022 року посаду «заместителя министра молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».

У такий спосіб обвинувачений допомагав окупантам проводити підривну діяльність проти України.

Своїми активними діями чоловік умисно підтримував на тимчасово окупованій території України працездатність «военно-гражданской администрации Херсонской области» по взаємодії з населенням, тим самим впливаючи на свідомість місцевих мешканців, формуючи у них ідеологію довіри до окупаційної влади російської федерації.

Судовий розгляд відбувався за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Винуватість херсонця повністю підтверджується зібраними в ході досудового розслідування та дослідженими під час судового розгляду доказами в кримінальному провадженні.

Свідок під час відеоконференції розповіла, що знає обвинуваченого з дитинства, бо вони були сусідами. Вказала, що чоловік підтримував «русский мир» з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення російських військ та захоплення ними м. Херсон, він відкрито підтримував їх дії. Також вказала, що обвинувачений обіймав посаду заступника міністра зі спорту. На її думку, сусід вказану посаду обіймав добровільно, без будь-якого тиску та примусу, оскільки і раніше був прибічником росії. Бачила в Інтернеті публікації про його діяльність в незаконному органі влади. Заявила, що останній переховуються на лівому березі Дніпра, де наразі перебувають представники незаконних органів влади Херсонської області.

Інший свідок розповіла суду, що  у квітні - травні 2022 року до неї на роботу в Херсонську ДЮСШ з`явився обвинувачений та вказав, що він є заступником начальника Департаменту молодіжної політики і спорту Херсонської області. В ході розмови останній пропонував працювати на окупаційні органи влади по російському законодавству та відповідно переоформити документи. Вважає, що чоловік перебував на вказаній посаді добровільно, без будь-якого примусу, бо поводився вільно під час розмови.

Також в інтернеті знайшли фототаблиці, які вказують, що чоловік зайняв вищевказану посаду та добровільно перейшов на бік окупаційної влади.

Отож, суд визнав чоловіка винним та на 7 років позбавив волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на 15 років. Також у нього конфіскували майно.

Строк відбування покарання обвинуваченого рахуватимуть з моменту приведення вироку до виконання, тобто з моменту його фактичного затримання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *