У Луцьку судили підпільного зброяра: вирок

image
Назар Тарадюк / 28.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили чоловіка, який незаконно переробляв пістолети й револьвери.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чоловік в березні цього року купив в інтернеті стартовий пістолет «Stalker», моделі «2914-UK», калібру 9 мм Р.А.К., а потім сам переробив його на короткоствольну гладкоствольну нестандартну вогнепальну зброю. Експерт визначив, що пістолет стріляє роздільним спорядженням з використанням шумових патронів калібру 9 мм Р.А.К. і снаряду діаметром 6,8 мм.

Такий же пістолет за допомогою свердл, дрелі, кутової шліфувальної машинки та іншого устаткування, шляхом видалення заглушки та закриття штифтом газовідвідного отвору, чоловік у квітні переробив на короткоствольну вогнепальну гладкоствольну зброю, самозарядний пістолет, калібру 9 мм P.A.

20 квітня він знову переробив цю модель пістолета на такий, що стріляє роздільним спорядженням з використанням шумових патронів калібру 9 мм Р.А.К. і снаряду діаметром 6,3 мм.

На початку лютого «майстер» купив стартовий пістолет «Kuzey», моделі «F92», калібру 9 мм Р.А.К. і переробив його на короткоствольну гладкоствольну нестандартну вогнепальну зброю, що стріляє шумовими патронам калібру 9 мм Р.А.К. і снарядом діаметром 6,3 мм.

Окрім цього, він переробив стартовий револьвер «Stalker», моделі «R2-S 2», калібру 9 мм R.

А 9 березня українець продав за 6 000 грн пістолет Stalker 2914-UK замовнику, якого залучили працівники ВКП Луцького РУП ГУНП у Волинській області, відправляючи товар через «Нову пошту».

У такий спосіб чоловік збував всю вогнепальну зброю, яку самостійно переробив.

Чоловікові призначили відбування покарання з випробовуванням, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *