У Луцьку судили водія, який збив на смерть пенсіонера

image
Назар Тарадюк / 28.08.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили водія, який на нерегульованому пішохідному переході на смерть збив пенсіонера.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Відомо, що водій авто «Fiat Ducato» рухався близько 7 ранку в Луцьку по вул. Рівненській в напрямку до пр. Відродження зі сторони Київського Майдану, зі швидкістю 50 км/год.

Через темінь, відсутність освітлення та темний одяг потерпілого обвинувачений вчасно не помітив пішохода 1954 р.н й наїхав на нього.

У пенсіонера виникли закрита черепно-мозкова травма у вигляді саден волосистої ділянки голови та обличчя справа, крововилив під м’які тканини голови справа, вдавлений відламковий злам кісток склепіння черепа справа, гематосинус, крововиливи під оболонки головного мозку, забій головного мозку; закрита тупа у хребетна травма у вигляді зламу лівого поперечного відростка 5 поперекового хребця; закрита тупа травма органів грудної клітки у вигляді зламів 1-6, 9, 10 ребер справа, злам правої ключиці, забої реберної поверхні правої легені, крововиливи у корені легень та середостіння, постравматичний двобічний гемоторакс; крововилив у навколониркову жирову клітковину справа; закриті злами обох лонних кісток, обох сідничних кісток, крижової кістки справа з вираженими крововиливами у м’які тканини навколо; закритий злам правої великогомілкової кістки у верхній третині; множинні синці тіла.

Це спричинило смерть потерпілого.

Потерпіла пояснила, що загиблий – її батько. Обвинувачений вибачився, допомагав матеріально, повністю компенсував шкоду. Претензій майнового характеру немає. Просить призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Отож, суд визнав обвинуваченого винним і позбавив його волі на 4 роки, але замінив це покарання іспитовим строком на два роки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *