У Львові встановили перший біонічний протез руки військовому. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Львові встановили перший біонічний протез руки військовому. ФОТО
image
Оля Коновалова / 18.09.2022 / 0 Коментарів

У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки 33-річному військовому Михайлу Юрчуку. Захисник втратив руку і ногу навесні під Ізюмом, а сьогодні знову може рухати пальцями.

Також стартував благодійний збір на біонічні протези для українців.

– Встановлення першого біонічного протеза – це ще один важливий крок до порятунку українців саме в Україні. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість, – упевнений генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Повідомляється, що тим, хто втратив верхню кінцівку, зазвичай встановлюють гаки або косметичні протези. Перші – для роботи, другі – щоб не привертати увагу.

Однак справді якісним рішенням для таких людей є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз ампутованої кінцівки і кисть реагує.

– Пам’ятаєте сльози щастя, коли вперше побачили відео про сім’ю Степаненків, яка постраждала під час авіаудару по вокзалу Краматорська і яку протезували в США? Тепер це стало реальністю в Україні, у Львові, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директора з розвитку першого медоб’єднання Львова Ірини Заславець, Національний центр реабілітації “Незламні” – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим, протезованим та реабілітованим.

– І все це вдома, тобто в своїй країні, успішно роблять наші лікарі для наших людей, – констатує Ірина.

За її словами, з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять хірург, травматолог, протезист, фахівець з реабілітації та фахівець з ментального здоров’я.

Оскільки на протезування очікують сотні поранених війною українців, Національний центр реабілітації спільно з благодійною платформою dobro.ua започаткували благодійний проєкт “Протези для незламних”, завдяки якому щонайменше пів сотні українців отримають надсучасні біонічні протези.

Для цього потрібно зібрати 100 млн гривень. Долучитися просто: потрібно перейти на сайт dobro.ua і натиснути кнопку “Підтримати”.

Також можна відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *