У МОЗ розповіли, чи можливе послаблення карантину для вакцинованих

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У МОЗ розповіли, чи можливе послаблення карантину для вакцинованих
image
Оля Коновалова / 02.08.2021 / 0 Коментарів

Поки що в Україні не планують запроваджувати додаткові карантинні заходи, однак такий варіант можливий через зміну загальної епідситуації у країні.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, пишуть Факти.

– У разі можливого спалаху ми будемо враховувати показники охоплення щепленнями і відповідно до цього ухвалювати ті чи інші рішення, – зазначив Ігор Кузін.

Однак, за його словами, точно розглядатиметься часткове послаблення заходів для людей, які отримали щеплення від коронавірусу.

Водночас можуть запровадити додаткові карантинні обмеження для громадян, які не отримали щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. Нині в Україні анонсували такі заходи для вчителів (дозвіл на роботу школи у жовтій, помаранчевої або червоній зоні, якщо 80% колективу зробили укол).

– Аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель.

Ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники, – зазначив Михайло Радуцький.

Наразі в Україні достатня кількість вакцин від коронавірусу для щеплення громадян. Тому кожен українець старше 18 років може отримати укол.

В Україні триває імунізація колективів. Співробітники будь-якого підприємства чи компанії можуть звернутися до МОЗ та зробити щеплення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *