У нардепки з Тернопільщини - обшуки: що відомо

image
Назар Тарадюк / 06.07.2023 / 0 Коментарів

У нардепки з Тернопільщини, помічник якої взяв хабар за внесення даних в систему «Шлях», правоохоронці проводять обшук.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ. Імовірно, йдеться про Людмилу Марченко від партії «Слуга народу».

Як пише НАБУ, помічника викрили на одержанні неправомірної вигоди за внесення даних до системи «Шлях», що фактично дає дозвіл на перетин кордону.

«Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону. Попередня кваліфікація - ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ та САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка, першого заступника голови та заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука. За даними слідства, вони вимагали у місцевого бізнесмена та волонтера хабар.

Суд заарештував Головка на два місяці, але він вийшов під заставу. САП оскаржила запобіжні заходи у справі голови Тернопільської облради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *