У невизнаному Придністров'ї оголосили воєнні збори – розвідка

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У невизнаному Придністров'ї оголосили воєнні збори – розвідка
image
Оля Коновалова / 28.04.2022 / 0 Коментарів

У невизнаній "Придністровській молдавській республіці" (ПМР) оголосили воєнні збори.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Фейсбуці.

"Невизнана "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію. В листі "міністерства оборони ПМР" до голів місцевих адміністрацій розкривається інформація щодо проведення призову громадян на "спеціальні збори". Зазначається, що мета зборів – "забезпечення 100% укомплектованості особистого складу миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки", – йдеться у повідомленні.

Так, брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується "грошове і речове забезпечення, проживання і харчування". Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 "рублів ПМР". Самі збори триватимуть 90 днів.

Зазначається, що попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер.

"Прикметно, що лист датовано 21 квітня. Тобто до початку останніх російських провокацій на території "ПМР". Це нагадує події в так званих "ЛНР/ДНР" напередодні повномасштабного російського вторгнення в Україну", – додають у ГУР.

Нагадаємо, 26 квітня у придністровському регіоні біля селища Маяк повідомили про вибухи на радіотелецентрі. Напередодні у будівлі "міністерства державної безпеки" самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у столиці невизнаної "Придністровської молдавської республіки" – це спланована провокація російських спецслужб.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *