У Нововолинську депутатка розтратила понад 200 тисяч бюджетних коштів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Нововолинську депутатка розтратила понад 200 тисяч бюджетних коштів
image
Назар Тарадюк / 03.04.2023 / 0 Коментарів

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення депутаткою Нововолинської міської ради службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України).

Про це інформує прокуратура області.

За даними слідства, депутатка, тимчасово виконуючи обов'язки директора одного із комунальних підприємств Нововолинської міської ради, уклала із рідним братом-підприємцем у березні та травні 2022 року договори, згідно із якими суб'єкт господарювання зобов’язався відремонтувати дві захисних споруди цивільного захисту у Нововолинську.

У подальшому посадовиця посвідчувала акти приймання-передачі наданих послуг із внесеними у них завідомо неправдивими відомостями про обсяг та вартість виконаних робіт. На підставі підроблених документів із місцевого бюджету на рахунки підприємця перерахували понад 200 тисяч гривень.

Брата депутатки судитимуть за привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, видачу та використання завідомо підроблених документів та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч.ч. 3,4 ст. 358, ч.1 ст. 209 КК України).

Обвинувальний акт щодо нього також скерували до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *