У Рожищі експосадовець підробляв документи для продажу м’яса

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Рожищі експосадовець підробляв документи для продажу м’яса
image
Назар Тарадюк / 24.08.2023 / 0 Коментарів

На Волині судили ексначальника Рожищенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ігоря Барвінського.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що до його обов’язків входило здійснення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю) за здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних (побічних) продуктів тваринного походження, кормів та інших об’єктів санітарних заходів тощо.

У справі зазначають, що 26 березня 2021 року обвинувачений порушив законодавство – склав, підписав та посвідчив печаткою ветеринарні свідоцтва, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про особу, якій видане свідоцтво, населений пункт, власника (господарства), з якого виходять товарні свині, маршруту їх прямування.

Далі ці свідоцтва передавали в лабораторію з метою реалізації м`яса тварин.

Такі дії повторно продовжувалися впродовж 2021-2022 рр.

Окрім цього, комерційний директор фермерського господарства «Стельмащук» 5 травня 2022 року, у зв’язку із тим, що господарство займалось заготівлею, здачею молока та молочної продукції, реалізацією на інші господарства худоби, звернувся до заступника начальника управління - начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області з метою одержання довідки про епізоотичне благополуччя фермерського господарства щодо інфекційних  захворювань.

Обвинувачений прийняв пропозицію неправомірної вигоди для себе чи третьої особи та пообіцяв вплинути на прийняття рішення щодо організації огляду фермерського господарства «Стельмащук».

14 липня 2023 року в Києві між Барвінським та прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу Київської міської прокуратури укладено угоду про визнання винуватості.

Отож, Барвінському призначили покарання у виді штрафу – 51 000 гривень, з позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *