У Відні почали робити COVID-щеплення дітям від п'яти років

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Відні почали робити COVID-щеплення дітям від п'яти років
image
Оля Коновалова / 19.11.2021 / 0 Коментарів

У столиці Австрії відкрили перший пункт щеплення проти коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років.

Як передає кореспондент Укрінформу, окремий зал для щеплення дітей відкрився у конференц-центрі Austria Center Vienna – одному з найбільших центрів вакцинації у Відні.

Маленьким пацієнтам вводитимуть меншу, ніж дорослим, дозу вакцини Pfizer. Її визначає на місці педіатр, зважаючи на фізичний стан та вагу дитини.

На пілотному етапі щодня будуть вакцинувати близько 200 дітей. Надалі міська влада планує розширити можливості з огляду на великий попит: уже зроблено 9 тис. замовлень на дитячі щеплення.

Дітей поки що вакцинують у режимі off-label, тобто нерегламентованого застосування лікарських препаратів, адже Європейське агентство з лікарських засобів ще не схвалило вакцинацію проти COVID-19 для вікової групи 5-11 років. В австрійському МОЗ очікують, що це відбудеться 24 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, з 15 листопада на всій території Австрії почав діяти так званий локдаун для невакцинованих. Це означає, що особи, які не мають щеплення проти коронавірусу, можуть залишати помешкання тільки з певних причин, як-от робота та освіта, купівля необхідних товарів, використання медичних послуг та вакцинація проти COVID-19, задоволення основних релігійних потреб, відпочинок на свіжому повітрі.

Особам, які не вакцинувалися проти коронавірусу, з понеділка заборонено відвідувати заклади роздрібної торгівлі, за винятком продуктових магазинів. Крім того, вони не матимуть права піти в кіно, на концерт, у перукарню, спортивний зал чи в ресторан – відвідування цих закладів дозволятиметься лише після пред’явлення сертифіката вакцинації або медичної довідки про перенесену коронавірусну інфекцію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *