У війні з Росією загинули вже тисячі українців, – Зеленський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У війні з Росією загинули вже тисячі українців, – Зеленський
image
Оля Коновалова / 12.03.2022 / 0 Коментарів

У війні, яку російська федерація розпочала проти України, уже загинули тисячі людей, зокрема 79 дітей.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час звернення до європейців, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський розповів, що Україна переживає страшну війну, яку Європа не бачила з часів Другої світової. Він наголосив, що Українська держава не починала цієї війни. Президент констатував, що це було жорстоке і цинічне вторгнення російської федерації.

"Це війна проти українського народу – проти мирних і щирих людей. Яких ви, я впевнений, дуже добре взнали за ці роки – за роки нашої незалежності. Взнали і побачили, що ми з вами дуже схожі. Однаково цінуємо свободу, однаково цінуємо рівність, однаково хочемо жити. Просто хочемо жити. Однаково хочемо тільки найкращого, найсвітлішого для наших дітей, для наших родин. Але зараз ми з вами живемо не однаково. Зараз, коли триває війна і коли в ній загинули тисячі людей! І коли в ній загинули вже 79 дітей", – сказав Зеленський.

Глава Української держави констатував, що наразі українці та європейці перебувають у принципово різних умовах. Він пояснив, що громадяни іноземних держав можуть бути впевнені у довгому та щасливому майбутньому.

"А для нас – те, що в нас є, – може бути востаннє. Просто востаннє. Сьогодні і більше ніколи. Як у 79 українських дітей, 79 українських родин, зруйнованих цією війною, вторгненням росії. 79 родин, які втратили найцінніше, але які все ще змушені боротися.

Змушені зібратися і вижити. І воювати – воювати за майбутнє, яке для них вже закінчилось", – додав Зеленський.

Він наголосив, що українці та народи Європи мають зробити все, щоб число 79 не змінювалося.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *