У Волинській психіатричній лікарні зайняті майже всі ліжка

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Волинській психіатричній лікарні зайняті майже всі ліжка
image
Оля Коновалова / 03.06.2022 / 0 Коментарів

У Волинській психіатричній лікарні від початку повномасштабного вторгнення значно зросла кількість пацієнтів.

Станом на 2 червня у медзакладі зайняті 95% ліжок, – розповіла Суспільному директорка медустанови Людмила Юрко.

Щодня на консультацію до психіатрів в поліклінічне відділення Волинської психіатричної лікарні звертається до пів сотні пацієнтів.

Зі слів директорки медзакладу, значною мірою зросла кількість пацієнтів з тривожними та панічними станами, з невротичною стресопохідною патологією. Людмила Юрко каже: пацієнти – різного віку та статі.

Усього в структурі медзакладу 12 відділень. Зі слів лікарки Світлани Шолохової, у палаті інтенсивної терапії в період спалаху COVID-19 лікували хворих на коронавірус, нині відділення працює для пацієнтів всієї лікарні.

Медикаментами лікарня забезпечена. "З логістикою на початках в нас було трошки складніше. Зараз у нас практично все є: нейролептики, транквілізатори, серцеві препарати, розчини для капання, системи та ліки для невідкладної медичної допомоги", — каже психіатриня Леся Романюк.

Від 24 лютого амбулаторно та у стаціонарі обласної психіатричної лікарні пролікували 215 переселенців, серед них 20 дітей.

"Дуже багато пацієнтів з ознаками деменції, це як в мешканців Волині, так і в тимчасово переселених українців", — каже керівниця медзакладу Людмила Юрко.

У Волинській психіатричній лікарні облаштували укриття. Туди, під час повітряної тривоги, переходять пацієнти та медперсонал.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *