У волинському місті буде масштабна реконструкція. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У волинському місті буде масштабна реконструкція. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 22.11.2021 / 0 Коментарів

На Ковель чекає масштабна реконструкція центральної частини міста та Привокзальної площі. 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Влітку вже провели конкурс на кращу концепцію реконструкції Привокзальної площі та визначили проєкт-переможець. Його автори — колектив з Луцька у складі архітекторів: Дмитра Кирилюка, Вікторії Кирилюк та Оксани Костюк.

Вони запропонували цікаве архітектурно-художнє оформлення благоустрою та озеленення. У концепції сформоване чітке функціональне зонування території площі, визначене її просторове та композиційне рішення, організовано транспортні та пішохідні зв'язки. Нещодавно був підписаний договір з проєктною організацією щодо розробки проєктно-кошторисної документації.

Міський голова Ігор Чайка каже, що центральна частина потребує змін. Про це йому неодноразово говорили ковельчани, чимало депутатів підтримують таку ініціативу та й час вимагає цього.

«У наступному році ми розпочинаємо ремонт Привокзальної площі. Там дуже багато роботи. У першу чергу з мережами. Це проєкт буде реалізовуватись упродовж кількох років. Паралельно будемо вирішувати проблему стихійної торгівлі, тому що Привокзальна площа має непривабливий вигляд і через це», - ділиться планами мер міста.

Та додає: «Розумію тих людей, які там торгують. Втім ми рухаємось до європейських стандартів і торгівля має вестись цивілізовано Ми запропонуємо рішення, яке задовольнить продавців і споживачів».

Зміни відбудуться у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Йдеться про облаштування нових доріжок, освітлення, встановлення нових лавок, елементів декору. Проєкт у роботі.

Хочуть у Ковелі оновити і адмінбудівлю міської ради. Приміщенню уже півстоліття, воно має не досить привабливий вигляд. Концепцію змін розроблено. Планують благоустрій прилеглої території.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *