У волонтерському пункті в Луцьку – нова "соціальна вітрина" із взуттям

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У волонтерському пункті в Луцьку – нова "соціальна вітрина" із взуттям
image
Назар Тарадюк / 28.01.2023 / 0 Коментарів

У Центрі взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб, що діє у приміщенні Луцького РАЦСу, відкрили нову "соціальну вітрину" зі взуттям. 

Речі можуть обрати як переселенці, так і батьки, які виховують дітей з інвалідністю, – розповіла Суспільному керівниця центру Ліна Галан. З її слів, щодня до приміщення РАЦСу приходить все більше людей, аби взяти необхідні речі.

"Напевно, цій категорії сімей найважче, тому що в них на руках, на вихованні діти, які потребують особливого догляду і не завжди є кошти, щоб забезпечити взуттям всю родину і себе", – каже Ліна Галан.

Торік у волонтерському пункті запрацювали "соціальні вітрини" з одягом для вагітних, шкільною формою та верхнім одягом. Усі речі, які наразі можна отримати в РАЦСі, нові, їх надають місцеві підприємці.

"Демісезонні хороші пальта – вони є в чорному, червоному, є отакі. Це – луцька підприємиця, яка роздала піджаки хлопцям до школи підліткові", – зазначила керівниця центру.

Прийшла обрати найнеобхідніше до волонтерського пункту переселенка з Маріуполя Яна. Жінка на восьмому місяці вагітності. Тут, говорить, не вперше: раніше підбирала одяг і собі, і трирічній доньці.

"Тут є добрі речі дуже для малечі. В мене сильно вибору немає, тому що все залишилося, що було, вдома. Я беру речі для пологового, для дому, щоб ходити", – каже переселенка.

Від початку заснування Центру допомагає людям підбирати одяг волонтерка Олена Заєць. Окрім нових речей, каже, є й вживаний одяг, котрий приносять небайдужі волиняни.

"Верхній одяг: є курточки, пальта, светри, штани. Все, що людям потрібно, ми на запит працюємо. Якщо потрібно, розмір підбираємо. Найбільше – це взуття потрібно, тому що воно найбільше зношується. Постіль, посуд – люди теж цікавляться", – сказала волонтерка.

У січні 2023-го Центр взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб змінив графік роботи і працює тричі на тиждень: у понеділок, середу та четвер.

Нагадаємо, станом на кінець 2022 року Волинь прийняла майже 76 тисяч переселенців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *