Громада Свіржевського біля Білорусі «легалізує» землю для упц мп?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Громада Свіржевського біля Білорусі «легалізує» землю для упц мп?
image
Віктор Гордійчук / 25.07.2023 / 4 Коментарів

У Заболоттівській громаді погодили дозволи на розробку технічної документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок релігійним громадам Хресто-Воздвиженської церкви упц мп в Заболотті та церкви Преподобної Параскеви Сербської в селі Залісся.

Відповідні рішення 25 липня під час сесії ради підтримали депутати громади.

На цих ділянках наразі розташовані згадані церкви, а таким чином відбувається процес фактичної передачі землі у власність громади цих церков.

Як розповів Insider Media депутат Валерій Штик, під час сесії лише він підняв питання недопустимості цих дій, адже сьогодні УПЦ МП є структурою, що має зв'язки з російською православної церкви, служителі якої благословляють росіян на вбивство українців та здійснення злочинів на території нашої держави.

"Під час сесії я звернув увагу, що навіть у документах записано, що засновником УПЦ МП є РПЦ. У мене немає як таикх претензій до священиків, але є до самої структури УПЦ МП", - сказав він. ПРоте більшість депутатів не дослухалася до чоловіка і проголосували "за". А іншого обговорення фактично і не було. Промовчав і голова громади Валерій Свіржевський.

Insider Media телефонував до голови громади та секретаря ради, аби отримати їхні коментарі з цього питання, однак слухавки вони не підняли.

Коментарі (4):

  1. Я щось навіть не зрозумів... На Заході країни виділять замлю під МП? Ви що там!?

  2. Респект мудрим людям. Так вчиняють істинно віруючі парафіяни.

  3. Респект мудрим людям. Так вчиняють істинно віруючі люди, які дотримуються заповідей Божих.

  4. Земля для УПЦ!!! МП в Україні не діє з 1990 року.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *