Україна хоче придбати систему ППО «Залізний купол»

image
Оля Коновалова / 08.06.2022 / 0 Коментарів

Україна закликає Ізраїль надавати більшу оборонну допомогу та хоче придбати систему протиповітряної оборони «Залізний купол». Попри підтримку українців з боку жителів Ізраїлю, уряд країни залишається у своїй «зоні комфорту».

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Під час пресконференції 7 червня посол повідомив, що Київ хоче придбати ізраїльську систему протиповітряної оборони «Залізний купол» та подібні засоби захисту. Він заявив, що вважає систему «Залізний купол» не зброєю, а інструментом, який рятуватиме життя мирного населення.

«Я хочу, щоб ізраїльський уряд вийшов із зони комфорту і повернувся до реальності. Нам потрібна допомога Ізраїлю... Я маю на увазі, що нам потрібна військово-технічна підтримка; нам потрібен "Залізний купол", який дозволить врятувати наших цивільних жінок і дітей від обстрілів російськими ракетами на нашій території», — цитує слова Корнійчука The Jerusalem Post.

При цьому, посол наголосив, що Україна хоче саме придбати «Залізний купол», а не розраховує на пожертви.

Окрім того, він просить Ізраїль підписати передачу з Німеччини в Україну свого протитанкового ракетного комплексу Spike SR.

«Минулого тижня, наскільки я знаю точно, американці дали дозвіл на передачу ракет з Німеччини в Україну, а Ізраїль сказав ні», — сказав Корнійчук.

Як зазначає The Jerusalem Post, Ізраїль вже продавав свій протитанковий ракетний комплекс Spike 18 країнам-членам Європейського Союзу та НАТО. Ця система має дальність дії до 32 км і може бути застосована з транспортних засобів, гелікоптерів, кораблів і наземних пускових установок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *