Українці купили авто на 122 млрд грн: які країни заробили найбільше

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українці купили авто на 122 млрд грн: які країни заробили найбільше
image
Яна Горчинська / 18.02.2022 / 0 Коментарів

У 2021 році українці купили понад 600 тис. вживаних авто та 107 тис. нових за кордоном. На транспорт своєї мрії наші водії витратили 122 млрд грн. Про це повідомляє видання Факти.

Експерти з Інституту досліджень авторинку з’ясували, що нові автомобілі найчастіше ввозили в Україну в березні – 11,3 тис. легковиків, а пік уживаного транспорту припав на жовтень – 62,4 тис. авто.

Щоправда, і хоча кількість нових авто в цій статистиці майже в 6 разів менша за транспорт з пробігом, українці витратили на обидві категорії машин практично однаково – 58,1 млрд грн на нові та 60,9 млрд на уживані.

Найбільше на власниках новеньких авто заробила Туреччина – 8 млн грн. Польща опинилася лише на другому місці з показником у 7 млн ​​грн. Замикає трійку лідерів – Угорщина з 5,2 млн грн.

Вторинний ринок авто також приваблював українців – найбільше купували у водіїв США – на їхнє авто з пробігом витратили 32 млрд грн. З величезним відставанням від лідера розташувалася Польща – 7,4 млрд грн. У трійку очікувано потрапила і Німеччина – 5 млрд грн.

Також експерти з’ясували, які моделі найчастіше купували. Так, особливою популярністю користувалися Volkswagen Passat, Golf, Jetta, Ford Fusion та Skoda Octavia.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *