Українські діти, які втратили кінцівки, лікуватимуться у США

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українські діти, які втратили кінцівки, лікуватимуться у США
image
Оля Коновалова / 19.07.2022 / 0 Коментарів

Український дім у Вашингтоні та посольство України в США розробили програму протезування для українських дітей, які втратили кінцівки внаслідок дій рашистів. Відтак, маленькі українці поїдуть на лікування в США.

Як повідомила перша леді України Олена Зеленська, програму презентували американській бізнес-спільноті, дипломатичному корпусу та представникам української діаспори.

За її словами, вже є перша сім’я, яка скористалася програмою – це сім’я Степаненко, яка потрапила під російський обстріл на залізничному вокзалі під час евакуації з Краматорська.

– Мама Наталя втратила одну ногу, а її дочка Яна – обидві. Сьогодні Наталя вже пристосовується до нового протезу, а Яна готується до протезування найближчим часом, – повідомила перша леді.

Також Зеленська зазначила, що Український Дім і посольство збирають інформацію від МОЗ та Офісу Президента про дітей, які отримали мінно-вибухові травми.

Після визначення медичного закладу, який прийме сім’ю в США, організовують відеоконференції між українськими та американськими медиками, щоб транспортувати дитину на лікування.

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, в результаті війни понад 657 дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *