Українських військових готуватимуть у Великобританії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українських військових готуватимуть у Великобританії
image
Оля Коновалова / 06.07.2022 / 0 Коментарів

10 000 українських військовослужбовців пройдуть навчання у Великобританії. Ці тренування входять до програми військової допомоги на 2,3 млрд фунтів стерлінгів. 

Перша група українських захисників уже прибула. Навчання проходитимуть на полігонах Північно-Східного, Південно-Західного і Південно-Східного регіонів, повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Тренерами будуть підрозділи 11 бригади допомоги Сил безпеки – бригади британської армії, яка призначена для підготовки та допомоги іноземним силам.

"Ці українські військові пройдуть курси, засновані на базовій підготовці Великої Британії. Це включає в себе навчання володіння зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та навчання законам збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів", – повідомив Воллес.

Він додав, що Британія прагне збільшити масштаб і частоту курсів відповідно до вимог України. Лондон також обговорює з міжнародними партнерами варіанти розширення участі в навчальній програмі. 

Нагадаємо, у квітні 2022 року Велика Британія відновила призупинені через повномасштабне вторгнення росії тренування українських військових. Британці навчали колег з України роботі зі озброєнням, зокрема й новою броньованою технікою. 

Британські військові тренують українців із 2014 – року першого вторгнення росії у Крим і Схід. У лютому 2022 навчання було припинене, нібито щоб рф не сприйняла це за втручання країни НАТО. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *