«Укрнафта» отримала в управління компанії Коломойського та Хомутинника

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Укрнафта» отримала в управління компанії Коломойського та Хомутинника
image
Назар Тарадюк / 15.06.2023 / 0 Коментарів

Договори управління активами – корпоративними правами в статутному капіталі підприємств, пов’язаних з Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком – підписали ПАТ "Укрнафта" та Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це йдеться в повідомленні "Укрнафти", передають Українськi Новини.

Йдеться про ТОВ "Іст Юроуп Петролеум", ТОВ "Сахалінське", ТОВ "Сіріус-1" та ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", які здійснюють видобувну діяльність на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі та на які наклали арешт.

Зазначається, що "Укрнафта" розпочне управління активами після отримання від Антимонопольного комітету України дозволу на концентрацію, за яким "Укрнафта" та АРМА, звернулися 1 червня 2023 року.

В повідомленні нагадується, що 23 травня Кабінет Міністрів погодився з пропозицією АРМА і Міністерства оборони щодо передачі в управління "Укрнафти" активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, а саме – корпоративних прав в статутному капіталі компаній "Укрнафтобуріння", "Іст Юроуп Петролеум", "Сахалінське" та "Сіріус-1".

Нагадаємо, у травні Кабмін передав "Укрнафтобуріння" в управління "Укрнафти".

У квітні Печерський районний суду м. Києва передав в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів корпоративні права приватного акціонерного товариства "Укрнафтобуріння", на які наклали арешт у рамках кримінального провадження.

"Укрнафтобуріння" проводить промислову розробку Сахалінського родовища газу та газового конденсату.

У 2021 році порівняно з 2020 роком компанія скоротила видобуток газу на 5%, або на 34,1 млн куб. м, до 691,3 млн куб. м.

З липня 2015 року головою правління компанії "Укрнафтобуріння" є колишній директор з корпоративного розвитку та стратегії нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Михайло Бакуненко.

За твердженням колишнього голови депутатської групи "Відродження" у Верховній Раді Віталія Хомутинника, "Укрнафтобуріння" афілійоване з ним та бізнесменом Ігорем Коломойським.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *