В окупованому Сімферополі хочуть провести проукраїнський мітинг

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В окупованому Сімферополі хочуть провести проукраїнський мітинг
image
Оля Коновалова / 17.05.2022 / 0 Коментарів

У Сімферополі активісти заявили про проведення мітингу "Сімферополь – час додому!" на підтримку територіальної цілісності України та проти російського вторгнення. Планують, що захід відбудеться о 12:00 у середу, 18 травня.

Про це організатори повідомили у Facebook.

Місце проведення мітингу обіцяють розсекретити за дві години до його початку – о 10:00, щоб окупанти не встигли підготуватися.

На акцію просять купувати жовті стрічки.

"Вийти на мітинг – це заявити про право на свій дім. Це вшанувати жертв депортації кримських татар. Це згадати про загиблих на війні та засудити вторгнення Росії. Це підтримати територіальну цілісність України! До зустрічі! Світ побачить, що Крим – це Україна!" , – йдеться в повідомленні активістів.

Вони також звернулися до людей, які були змушені залишити український Крим, з проханням підтримати подію, натиснувши кнопку "Відвідаємо". "Покажемо, що нас багато!", – закликали організатори.

Як відомо, щороку 18 травня відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Ця дата є річницею депортації кримськотатарського народу 1944 року. До окупації в Сімферополі цього дня проходили масштабні скорботні акції на згадку про загиблих.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *