В освітньому хабі у Луцьку навчають флористиці. ВІДЕО

image
Назар Тарадюк / 22.11.2022 / 0 Коментарів

В освітньому хабі, який діє на базі Луцького технічного коледжу, лучани та переселенці безплатно вивчають флористику, і опановують нові професії.

Про це Суспільному розповіла координаторка проєкту Наталія Журавльова.

Наразі в хабі навчаються пів сотні людей.

"У нас існують курси вивчення англійської мови, є навчальні програми як для дітей, так і для дорослих. Це така можливість за короткий час отримати нові навички", – каже координаторка.

Як розповіла учасниця курсу флористики Ірина Касянчук, прийшла у хаб, щоб заспокоїтися та відволіктися. На Волинь жінка переїхала з Миколаєва.

"Вже не витримувала нервова система і переїхали сюди. Чоловік у мене загинув, тому…якби тут не ці люди, то, мабуть, би не знаю як було б", – розповіла жінка.

Поліна Хараман з Донеччини, за професією вчителька. Як розповіла жінка, флористикою раніше не цікавилася.

"Тільки при зборці дітей в школу, вдома нарізала і потім щось там ліпила. Я викладаю в ліцеї. В нас ще досі ідуть заняття дистанційно, вирішила навчитися новому", – каже жінка.

Як розповіла координаторка Наталія Журавльова, після завершення навчання, учасники отримають сертифікати. За її словами, невдовзі в освітньому хабі планують розпочати курси кухарів, екскурсоводів і кравчинь-вишивальниць.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *