В росії для гасіння лісових пожеж почали застосовувати вибухівку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В росії для гасіння лісових пожеж почали застосовувати вибухівку
image
Оля Коновалова / 24.05.2022 / 0 Коментарів

Пожежонебезпечний сезон відкрито у 81 з 83 російських регіонів, особливий протипожежний режим запроваджено у 44 суб'єктах федерації, а режим НС – у шести.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Авіалісохорона рф.

Відомство відзвітувало, що за 22 травня у росії ліквідовано 57 лісових пожеж, пройдена вогнем площа становить 2087 га. Тривають 84 лісові пожежі на площі 52 378 га (тиждень тому було близько 20 тис. га). Найбільша площа пожеж у східній частині країни – особливо у Красноярському та Забайкальському краях, Іркутській області, Тиві та Хакасії.

Як і раніше, найскладніша ситуація зберігається в Красноярському краї. Тут для гасіння лісових пожеж почали застосовувати вибухівку. Керовані вибухи проводять у важкодоступних районах, щоб розбити ділянку на мінералізовані смуги, з яких потім починається "зустрічний відпал". Власними силами з гасінням пожеж край не справляється. У зв'язку з цим довелося залучати резервістів авіалісоохорони з інших регіонів росії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: росія знов палає: горить завод з виготовлення джинсів. ВІДЕО

У Красноярському краї триває і пожежа на природних територіях, що особливо охороняються. Горять ліси у Саяно-Шушенському заповіднику.

Окрім того, в різних регіонах росії час від часу підпалюють військкомати та призовні пункти. За останніми даними таких підпалів було уже 13.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *