В Україні бракуватиме зерносховищ для мільйонів тонн зерна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україні бракуватиме зерносховищ для мільйонів тонн зерна
image
Оля Коновалова / 07.07.2022 / 0 Коментарів

Окрім того, що українське зерно нахабно краде окупаційна російська федерація в Україні ще й бракуватиме зерносховищ, адже деякі знищені, а ще частину не можна буде використовувати, оскільки вона на тимчасово окупованих територіях. Так, до кінця жовтня прогнозують дефіцит потужностей для зберігання 10-15 млн тонн зерна.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич, інформують у Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

«Через знищення інфраструктури для зберігання та тимчасову окупацію в нас з 75 млн тонн потужностей для зберігання залишилось в розпорядженні зерносховищ лише близько на 60 млн тонн. До кінця жовтня дефіцит потужностей для зберігання зерна складатиме 10–15 млн тонн», – сказав він.

За чотири місяці від початку повномасштабної війни Україні вдалось експортувати лише 5,2 млн тонн продукції, у той час, як до 24 лютого Україна експортувала 5-6 млн тонн щомісяця через морські порти.

За словами заступника міністра, цьогорічний врожай може становити понад 60 млн тонн, з яких необхідно буде експортувати 30–40 млн тонн.

«У найкоротшій перспективі для українських аграріїв та фермерів пріоритетними є два проєкти. Перший – проєкт міжнародного фонду для придбання сільськогосподарської продукції в українських фермерів із подальшим експортом. Передбачається, що учасниками фонду будуть урядові організації та великі міжнародні компанії. Для українських аграріїв це дозволить отримати необхідний поточний капітал для посівних та збиральних кампаній сезонів цього та наступного років. Другий проєкт – будівництво перевантажувальних транскордонних терміналів для зернових культур та рослинних олій. Їх основна ідея – перетин кордону продукцією через зернові конвеєри та трубопроводи для олій», – зазначив він.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *