В Україні до 15 років ув'язнення засудили чотирьох «днрівців»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україні до 15 років ув'язнення засудили чотирьох «днрівців»
image
Оля Коновалова / 08.06.2022 / 0 Коментарів

Трьох стрілків та кулеметника 115 полку 3 батальйону 2-ї роти 2 взводу армії так званої «ДНР» засудили до 15 років ув'язнення. Будучи громадянами України, вони в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога.

«Вони брали участь у підготовці до проведення бойових дій загарбників проти України. Також засуджені визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, і тимчасову окупацію частини території нашої держави. У березні 2022 року вони прибули на територію Харківської області з метою подальшої окупації території України збройними силами РФ. Там з бойовою зброєю та документами громадян «ДНР» їх затримали військовослужбовці ЗСУ», – повідомили в Офісі Генпрокурора.

Читати також: Колишній «днрівець» хотів потрапити на службу в ЗСУ

Івано-Франківський міський суд визнав чотирьох колаборантів винними у державній зраді та визнанні правомірною збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України) та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окрім того, суд постановив знищити речові докази у справі, а саме: паспорти громадян НЗФ «ДНР», а також одяг військовослужбовців Збройних сил РФ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *