В Україні на 1-2 грудня готується держпереворот за участю росіян, – Зеленський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україні на 1-2 грудня готується держпереворот за участю росіян, – Зеленський
image
Оля Коновалова / 26.11.2021 / 0 Коментарів

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті. У це Ахметова втягує його оточення.

Про це Президент сказав на пресмарафоні, присвяченому половині його каденції на посаді Глави держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є великі виклики всередині нашої держави, які вже фіксують розвідки інших країн. Я скажу вам відверто, живу в цьому процесі. Наприклад, отримав інформацію, що 1 числа у нас буде державний переворот. Мені здається, це важлива інформація - 1-2 грудня... У нас є не тільки агентурна інформація, у нас є навіть звукова інформація, де представники з України, скажімо так, з представниками Росії, скажімо так, обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні. Що буде залучено мільярд доларів тощо. Я вважаю, що це підстава бізнесмена Ріната Ахметова, що це операція. Його втягують у війну проти держави Україна. Вважаю, що він розпочав її, вважаю, що це, на жаль, буде його велика помилка, тому що не можна воювати проти свого народу, проти Президента, який обраний народом України”, - заявив глава держави.

Зеленський запросив Ахметова до Офісу Президента, аби отримати всю інформацію. Він зазначив: “Я не Янукович, бігти нікуди не буду”.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо аудіозапису, глава держави розповів: “Є запис, де розмовляють люди з України. Є аудіозапис. Ну, скажемо так, аудіозвук. Це може бути і месенджер, і будь-що, я не готовий про це говорити. Говорять про деякі прізвища і говорять про нього (Ахметова-ред.), чому я і кажу, що я вважаю, що це небезпечна ситуація і його втягують в цю історію. Якщо це було б в іншій державі, я не буду казати в якій, зараз до нього приїхали б, ви розумієте, що відбувалося, але ми розумні люди... Я вважаю, він повинен подивитися, чи послухати, чи почитати. Там є роздрукований варіант цих розмов. Окрім цієї розмови, є, в принципі, агентурна інформація щодо цього бажання дестабілізації внутрішньої ситуації в нашій державі. Я вважаю, що суспільство цього не хоче. Країна цього не хоче. Хочуть деякі люди, які лишились без влади. Я так вважаю”.

На запитання, чи йдеться про Вадима Новінського, Зеленський зазначив: “Ні. Я не вважаю, що він цього хоче”.

Президент Володимир Зеленський вважає інформацію про спробу зробити держпереворот в Україні інформаційною атакою, пишуть Факти.

– Я вважаю, що це ще одна інформаційна атака з дискредитації і дестабілізації ситуації в нашій державі. Я дуже хочу вірити, що ту інформацію і аудіозаписи, які ми отримали, хтось поширює, щоб втягнути вже згадану сьогодні людину в боротьбу, – зазначив президент.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *