Із 18 українських портів працює лише 3

image
Оля Коновалова / 27.06.2022 / 0 Коментарів

Зараз в Україні з 18 портів діє лише 3 в дунайському напрямку. Про це розповів заступник голови Адміністрації морських портів по взаємодії з органами влади Дмитро Барінов.

5 портів були тимчасово окуповані в 2014 році, ще 4 – після початку повномасштабного вторгнення рф. Також 6 українських портів заблоковані з моря. Тобто, всього працює 3 порти в дунайському напрямку – Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ.

У березні разом вони перевантажили 400 тисяч тонн вантажів, здебільшого агропромислової продукції, а вже у травні – близько 1,3 млн тонн. У червні вантажообіг планують довести до 1,5 млн тонн.  

Барінов зауважив, що наразі Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ працюють фактично на межі, і збільшити вантажообіг портів можна лише за рахунок середньострокових та довгострокових рішень, зокрема, будівництва нових перевантажувальних комплексів.

«До початку війни усі українські порти щомісячно відвантажували близько 5 млн тонн агропродукції. Тобто, теперішній вантажообіг – це менше, аніж третина того, що відвантажувалось до військових дій. Це неможливо порівнювати, блокада б’є по нас», - зазначив представник АМПУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *