В Україні змінилися процедура видачі та термін придатності водійських посвідчень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україні змінилися процедура видачі та термін придатності водійських посвідчень
image
Яна Горчинська / 28.03.2022 / 0 Коментарів

Під час воєнного стану змінилися процедура видачі та термін придатності водійських посвідчень. Для отримання або обміну посвідчення водія тепер не потрібно мати медичну довідку. Про це повідомляють Факти.

Тепер потрібен лише паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення водія (за наявності) та довідка з поліції (у разі крадіжки документа).

Так, зміни внесли на період воєнного стану, а також нагадали про обмеження, які діють для водіїв.

«Під час воєнного стану сервісні центри МВС здійснюють обмін посвідчення водія тільки тим громадянам, які за законом мають право виїзду за межі України та тим, хто залучається до оборони», – заявили в МВС.

Наразі на території нашої країни поступово відновлюють роботу сервісні центри МВС для надання послуг. Крім заміни прав для певних груп водіїв, українці можуть скласти іспит на отримання категорії С та РЄ, зареєструвати новий транспорт та отримати дублікат документів на автомобіль.

На жаль, зараз довідку про судимість у сервісних центрах не отримати. Більшість СЦ МВС працюють з 9.00 до 18.00, але час може змінюватися залежно від місцевої комендантської години.

Також на період воєнного часу водії з правами категорії B можуть керувати вантажівками на період воєнного часу. Йдеться про транспорт, який потрапляє під категорії С та С1 – автомобілі вагою понад 3,5 т.

До того ж на час війни та період після її закінчення продовжили дїю для строкових водійських посвідчень.

Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомив під час інформаційного телемарафону, передає Цензор.НЕТ.

«Є водійські посвідчення безстрокові, старого зразка, а є водійські посвідчення строкові. Зараз до закінчення воєнного часу та ще певний час після цього не буде проблем з терміном дії цих водійських посвідчень. Достатньо багато українців лишилися за кордоном, ми робили спеціальне роз'яснення, це питання знято. Принаймні воно має бути знято, тому що умовний француз, німець чи угорець, який перевіряє документ, не може знати всіх нюансів українського законодавства, тут працюють консульські служби», - розповів урядовець. 

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram  

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *