В Україну з окупованих територій повернули двох дітей

image
Назар Тарадюк / 18.09.2023 / 0 Коментарів

На підконтрольну територію України із тимчасової окупації вдалося повернутися ще двом дітям.

Про це заявив сам омбудсмен Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що повернути вдалося двох братів — 13-річного Кирила та 4-річного Сергія. Їхня мама звернулася до Офісу омбудсмена з проханням допомогти вивезти дітей на підконтрольну територію.

«Також діти відвідали Центр захисту прав дитини. Кирило, перебуваючи в Центрі, намалював на дошці прапор України й зазначив, що дуже любить свою країну. Такий патріотизм маленьких громадян захоплює!» — розповів Лубінець.

Він додав, що, окрім безпосереднього повернення дитини в Україну, Офіс омбудсмена працює над наданням психологічної, юридичної та гуманітарної допомоги цій дитині та її родині. 

До слова, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, українське Мінреінтеграції радить повідомляти про це профільному фахівцю відомства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562 03 13. Ще можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро за номером 16 48.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;  
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;  
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;  
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви «Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини» на сайті «Діти війни».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *