Вартість ремонту пр. Волі у Луцьку сягає 165 млн грн

image
Еля Коротинська / 30.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку ремонт проспекту Волі вийшов на фінішну пряму. Нещодавно луцькавтодорівці завершили укладати верхній шар асфальтобетонного покриття. Нині працівники вже приступили до робіт з озеленення – висаджують багаторічні кущі та дерева. Також облаштовано нові паркомісця, тротуари, велосипедні доріжки та острівки безпеки і вже розпочалось нанесення нової дорожньої розмітки.

Про капітальний ремонт, а по факту – реконструкцію проспекту Волі говорили давно. Однак, за справу взялись лише у 2019 році. Саме тоді відбувся перший тендер по закупівлі послуг з виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту проспекту Волі від вулиці Шопена до Київського майдану в місті Луцьку. Він обійшовся тоді майже у 475 тис.грн. Згодом у проект в кілька етапів вносили корективи. Окремо також за бюджетні кошти замовляли послуги з експертизи проєктної документації і технічного нагляду за виконанням робіт. Журналісти видання «Insider Media» вирішили відшукати на майданчику публічних закупівель ProZorro усі тендери і відкриті торги, що стосуються ремонту проспекту Волі і які провів Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Протяжність ремонту дороги на проспекті Волі від вулиці Шопена до Київського майдану становить майже 2,5 кілометри. Загалом на усі роботи, проєкт, експертизу і технічний нагляд з бюджету міста витратили майже 165 мільйонів гривень. Таким чином, 1 погонний метр відремонтованого проспекту Волі обійшовся громаді міста у 65 914 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *