Відомо, кого затримали за продаж «гуманітарних» автомобілів, ввезених через фонд Гупала

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відомо, кого затримали за продаж «гуманітарних» автомобілів, ввезених через фонд Гупала
image
Оля Коновалова / 15.06.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні Служба безпеки України повідомила про те, що заблокувала схему продажу автомобілів, які були завезені на територію України як гуманітарна допомога.

У Луцьку оперативники зафіксували продаж одного “гуманітарного” автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації обіцяв продати за 12 тисяч доларів США карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. 

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що ці автівки були ввезені через благодійний фонд заступника голови Волинської ОДА з гуманітарних питань, волонтерства та координації діяльності з податковою та митною службами Юрія Гупала «Віримо в Україну».

Пізніше видання Волиньпост повідомило, що за причетність до цієї схеми затримали Юрія Куця.

Він – віцепрезидент Федерації боксу Волинської області, причетний також до ще декількох організацій кікбоксингу. Згідно з даними з відкритих джерел, він також директор товариства з обмеженою відповідальністю «Луцькдевелопмент», яке займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

У межах кримінального провадження Юрію Куцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *