У Карпатах туристи побились з персоналом готелю. ФОТО

image
Оля Коновалова / 13.01.2022 / 0 Коментарів

В одному з готелів у Карпатах побили туристів із Києва. Конфлікт виник через скаргу на несмачний сніданок, і трапилося це ще 31 грудня.

Постраждалі запевняють, що напали першими співробітники закладу. Про це OBOZREVATEL повідомили в пресслужбі поліції в Івано-Франківській області.

До правоохоронців із заявами звернулися обидві сторони інциденту. Поліція відкрила кримінальне провадження через хуліганство, вчинене групою осіб, яке карається обмеженням волі на строк до п'яти років чи позбавленням волі до чотирьох років.

Відео сторони конфлікту поліції не надали.

 

Водночас у сюжеті програми «Вікна» йдеться, що за проживання у готелі, яке передбачало і сніданки, туристи заплатили 80 тисяч гривень. Одна з дівчат висловила невдоволення омлетом та попросила замінити його. У відповідь адміністраторка нібито відмовила, запевнивши, що зі стравою все гаразд.

У відповідь співробітницю закладу одна з гостей обізвала «тупою вівцею». А після сніданку туристи підійшли на рецепцію та почали скаржитися на погане обслуговування.

 

Одна з дівчат стала знімати все на телефон, але, як стверджують постраждалі, співробітниця почала хапати її за волосся.

За дівчат заступилися їхні хлопці, але на них нібито накинулися інші співробітники готелю.

 

Туристи наголошують, що адміністрація хотіла їх виселити без повернення грошей.

У коментарі Інсайдер Медіа засновник туристичного агентства «Патріот» Богдан Климчук зазначив, що сам інколи був свідком конфліктів між туристами та обслуговуючим персоналом закладів.

«Напевно працівники туристичної та готельно-ресторанної галузей – найбільш «товстошкірі». Ці люди відносяться до туристів набагато толерантніше ніж в інших сферах, тому що вони намагаються уникнути конфліктів і, навіть якщо клієнт не правий, його не хочуть втрачати. Але поріг лояльності у всіх різний, особливо до людини під впливом алкоголю, чи просто з поганим настроєм чи так вихованої. Тут, я думаю, спрацював фактор алкоголю, але не можу коментувати, бо я не знаю деталей. Зі свого досвіду скажу – буває дуже-дуже по різному.

За кордоном намагаються бути максимально лояльними, особливо в дорожчих готелях. Рівень того, що через себе можуть пропустити офіціанти чи працівники готелю в рази вищий в «п’ятірках» скажімо, ніж в «трійках». Адже зовсім різна публіка відпочиває, різні чеки, тому й відрізняються пороги терпіння і толерантності.

За 15 років в туризмі я бачив вже дуже багато і за кордоном, і в нас в Україні. Це залежить не від нації, в принципі всі люди можуть вести себе неадекватно. Я особисто був свідками такої поведінки і німців, і українців. Найгірше – це росіяни, тому що серед них це трапляється значно частіше. Для мене типовим і навіть архаїчним є випадок в Карпатах: люди, які проживають в Яремче в приватних секторах і здають житло, чи мають маленькі готельчики, не люблять туристів з Івано-Франківщини. Бо вони живуть близько і ведуть себе набагато гірше, адже якщо їх виженуть за погану поведінку – вони сядуть у таксі чи автобус і через годину будуть вдома. І навпаки люблять туристів, які приїжджають здалеку, бо ті розуміють, що в разі такої ситуації їм набагато затратніше повертатись додому чи шукати інше місце проживання.

Тому за кордоном люди себе ведуть трошки відповідальніше, особливо якщо їдуть перший раз. І оці всі пригоди стаються з людьми або вже під кінець відпочинку, або коли вони їдуть на відпочинок кілька разів в певний регіон. І вже тоді починається так званий «тагіл». Таке буває, і на жаль, від цього ніхто не застрахований ні за кордоном, ні в Україні, особливо, чим дешевші готелі. Просто можливо це не так висвітлюється».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *