Видурювали гроші у людей: волинські поліцейські викрили шахрайську схему в колонії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Видурювали гроші у людей: волинські поліцейські викрили шахрайську схему в колонії
image
Оля Коновалова / 07.10.2022 / 0 Коментарів

Волинські оперативники провели низку обшуків у закладах відбування покарання в різних областях України, адже викрили шахрайську схему, яку реалізовували засуджені.

Як повідомляє поліція Волині фігуранти, причетні до злочинних дій, перебували в установах для відбування покарань, а гроші виводили їхні спільники, які перебували на волі.

«Організатор придумав таку схему: в інтернеті розміщались оголошення про надання певних послуг і товарів з їх оплатою наперед. Люди надсилали грошові кошти, а натомість нічого не отримували. Наразі в одній з установ відбування покарань, а також на Одещині, Дніпропетровщині, Хмельниччині і Київщині волинські поліцейські проводять санкціоновані обшуки, уже вилучено мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, чорнову бухгалтерію та інші речі й докази, що свідчать про причетність до протиправної діяльності», - повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

Жертвами таких телефонних шахрайств стали близько сотні людей.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 190 КК України  (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Цей злочин карається позбавленням волі від трьох до восьми років. Організатор шахрайської схеми, в якого сьогодні останній день відбування покарання, знову понесе відповідальність за скоєне, згідно з законом.

Заходи проводились спільно з оперативним відділом ДУ «Маневицька виправна колонія (N42).

Нагадаємо,  у Луцьку вкладники кредитної спілки не можуть повернути свої гроші.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *