«Війська рф влаштували катувальні канцтабори в Балаклії», - поліція

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Війська рф влаштували катувальні канцтабори в Балаклії», - поліція
image
Оля Коновалова / 14.09.2022 / 0 Коментарів

Після деокупації Балаклії, що на Харківщині, Україна дізнається про нові злочини, які скоїли окупаційні війська росії. Тут, у відділку поліції рашисти організували штаб, де в підвальних приміщеннях та в будівлі навпроти зробили тюрму та катівню для місцевих жителів.

Як розповів начальник Слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов, під час окупації рашисти завжди тримали у полоні мінімум 40 людей, годуючи їх двічі на день кашами без нічого. Через місцевих колаборантів вони шукали тих, хто служив або мав родичів, які брали участь АТО. Також шукали людей, які допомагали українській армії знищувати рашистів.

«Коли вони звільняли багато людей, а нових не було — хапали людей просто на вулиці біля відділу поліції. Один чоловік просидів у «тюрмі» 46 днів — рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі.

За словами свідків, їх катували по-різному. Усі тортури описувати не буду, скажу лише, що «найлегше» - коли били струмом», - додав Болвінов.

Також, в слідчих є інформація про вбитих жителів міста. Про загиблих відомо, що їх росіяни розстріляли на блокпосту в останній день окупації — усі деталі події ще з’ясовуються.

«Сьогодні ми з журналістами з усього світу та співробітниками Національної поліції висвітлюємо трагедію Балаклеї, тому що весь світ повинен знати, які нелюди ці рашисти», - резюмував він.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *