Військовий облік: навчання у Луцьку. ФОТО

image
Віктор Гордійчук / 23.02.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку майже 300 представників трудових колективів різних форм власності навчалися вести військовий облік та дізналися особливості бронювання військовозобов'язаних на підприємствах.

Захід організували 22 лютого в Палаці культури міста Луцька, інформує Суспільне.

Як розповіла начальниця відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Луцької міськради Ніна Бенесько, такі навчання під час воєнного стану проводять у місті вперше у зв’язку зі змінами в законодавстві.

"Навчання проводиться для відповідальних осіб, які відповідають за ведення військового обліку та бронювання на підприємствах, установах, організаціях різних форм власності", – зазначила посадовиця.

Зі слів завідувача сектору мобілізаційної роботи апарату Волинської обласної військової адміністрації Олександра Петрука, Кабмін України затвердив новий порядок і критерії бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації і на воєнний час. Постанова набрала чинності з 31 січня.

Усього визначили сім критеріїв, за якими підприємство чи організація можуть бути визначені таким, що належить до критичної інфраструктури.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *