Прокурор просить 9 років винуватцю ДТП, у якій загинув Олег Ведмеденко. ФОТО. ВІДЕО.

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Прокурор просить 9 років винуватцю ДТП, у якій загинув Олег Ведмеденко. ФОТО. ВІДЕО.
image
Віктор Гордійчук / 21.02.2022 / 0 Коментарів

У Луцькому міськрайонному суді триває розгляд справи щодо обвинувачення 23-річного Романа Савича, який ввечері 14 листопада скоїв ДТП, внаслідок якої загинув єпископ Олег Ведмеденко.

На судовому засіданні, 21 лютого, заслухали ще одного свідка події, який повідомив додаткові деталі аварії. За словами чоловіка, некерована автівка ледь не зачепила його пролітаючи повз.

Коли я побачив авто, то зрозумів, що це – не дрифт: задню частину автомобіля несло по дорозі, половина машини перебувала на зустрічній, потім авто влетіло боком на тротуар. Від мене за півтора-два метри пролетів капот. Ми йшли пришвидшеним кроком, були майже навпроти пішохідного переходу, за секунду я встиг відтягнути дівчат. Машина влетіла в бордюр, а далі збила пішохода. Він дуже високо і далеко підлетів. Я викликав швидку, прикрив дівчину. Вона кричала від емоцій і я її закрив, щоб вона цього не бачила. Я не підходив до потерпілого, тому що не міг на це дивитися, - зазначив свідок.

 

Після цих свідчень суддя Ігор Ясельський оголосив судові дебати.

Прокурор Наталія Гаврусь просила визначити обвинуваченому міру покарання в розмірі дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років. Зокрема вона відзначила, що Роман Савич обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані та позбавлена можливості вжити заходів для самозбереження) та ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого).

 

Син померлого Олега Ведмеденка, Василь Ведмеденко відзначив, що його сім’я втратила батька, чоловіка, а близькі, знайомі, віряни – духівника та наставника.

«Важко знайти правильні слова, оскільки я, моя сім’я, близькі мені люди та віряни по всьому світу через легковажні дії обвинуваченого втратили батька, чоловіка, духівника, наставника. Мій батько надихав багатьох своєю вірою, своєю духовною працею. Він був добросердечним, натхненним своєю справою, духовною справою. Обвинувачений досі не усвідомлює скоєного, адже говорить про те, що після вживання алкоголю добре себе почував і не порушував правил ДТП», – зауважив він.

За його словами, не було помітно, що Роман Савич розкаявся у своєму вчинку. Потерпілий додав, що його сім’я не розглядає питання про моральне відшкодування чи компенсацію.

«Щодо обрання покарання обвинуваченому, то мені здається, що воно повинно бути суворим. Я впевнений, що суд обере справедливу міру покарання», - сказав Василь Ведмеденко. 

Під час свого виступу адвокат обвинуваченого Павло Полетило просив врахувати, що обвинувачений активно сприяв розкриттю злочину, не вчиняв дії, аби уникнути відповідальності, одружений, має малолітню дитину, має постійне місце проживання та позитивну характеристику з місця проживання.

 

Після перерви суддя Ігор Ясельський надав останнє слово обвинуваченому Роману Савичу.

Я жалію, що сів за кермо в той день, що такі дії спричинили смерть людини. Я ніколи це не забуду. Я розумію, що скоїв повністю аморальний вчинок. Мені за нього стидно, я засуджую свою поведінку. Розумію, який відчай і горе приніс сім’ї потерпілих, забравши життя люблячого батька та чоловіка. Мені стидно за це і я прошу вибачення. Також прошу вибачення у Олега Валентиновича Ведмеденка, хоча розумію, що за такий вчинок прощення бути не може. Також хочу попросити вибачення у своєї сім’ї, оскільки і їм завдав горя та залишив малолітню дитину без батька. Я готовий понести покарання за скоєне. Але я, чесно, не бачив і не знав, що збив людину до того часу, поки не побачив швидку допомогу. Якби можна було повернути час назад, то я не допустив би таких фатальних наслідків, які сталися через мою неуважність і необережність.
Вибачте мене за все. Я хочу змінити своє життя. Після відбування покарання я хочу повести свою донечку до школи, хоча би до першого класу. Хочу бути присутнім і бачити, як вона росте, бути поряд зі своєю сім’єю», – сказав підсудний Роман Савич

Чи прийме до уваги ці слова суд і який вирок, врешті, буде винесено - дізнаємось згодом.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *