Водій, який збив єпископа Олега Ведмеденка, розповів подробиці ДТП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Водій, який збив єпископа Олега Ведмеденка, розповів подробиці ДТП
image
Віктор Гордійчук / 07.02.2022 / 0 Коментарів

Роман Савич, який збив священника Олега Ведмеденка, визнає свою вину і готовий понести покарання

Про це він заявив під час судового засідання, яке відбулось 7 лютого у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, ввечері 14 листопада на проспекті Василя Мойсея п’яний 22-річний водій не впорався з керуванням, вилетів на тротуар і збив єпископа Олега Ведмеденка. Внаслідок потужного удару кількатонного автомобіля останній отримав важкі травми. Сталася травматична ампутація нижньої третини правої гомілки, був роздроблений таз, зафіксували ушкодження легень та черепно-мозкову травму. Постраждалого відразу доставили в реанімацію міської лікарні, за його життя до ранку боролись лікарі, проте 15 листопада він помер.

Проти винуватця ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 286 ч3 (про порушення правил дорожнього руху, які заподіяли тілесні ушкодження або смерть) та статтею 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження).

Саме останнього Роман Савич на суді не визнав та переконував, що після скоєння аварії він нібито пішов до охоронців парковки РЦ «Промінь», щоб викликати поліцію, оскільки його телефон був розбитий та не вмикався. У день аварії чоловік був на дні народження, потім прийшов додому, а через кілька годин посварився з дружиною. Зі свідчень підсудного, сварка відбулась через нервовий зрив. Він уточнив, що впродовж тривалого часу перебував у пригніченому стані через інцидент із муніципальною вартою. Тоді хлопцю присудили 

  • Довідково: У суді чоловік пояснював, що в той день двоє муніципалів вилучили у нього дві бочки з молоком, поки він набирав воду. Чоловік переслідував їх, аби повернути своє майно. Наздогнати вдалось біля департаменту муніципальної варти. «Вину не визнає в тому, що він не мав умислу завдавати умисного легкого тілесного ушкодження службовим особам, оскільки захищав своє майно (бочки з молоком), які на його думку були викрадені», – йдеться у вироку. 27 жовтня Луцький міськрайонний суд визнав нападника винним у порушенні ч.2 ст.350 ККУ (заподіяння легкого тілесного ушкодження службовій особі). Йому призначили мінімальне покарання у вигляді трьох років обмеження волі, оскільки стаття передбачала від трьох до п'яти років обмеження, або ж навіть позбавлення волі. Волинський апеляційний суд відмовив позивачу та залишив без змін вирок щодо цієї справи. Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення. 

Від сімейного обговорення про відбування покарання Роман Савич рознервувався, взяв її автомобіль і вирішив поїхати до батьків. Дорогою не впорався з керуванням – автомобіль спочатку занесло, а потім відкинуло на тротуар, де він і збив Олега Ведмеденка.

«Я не бачив, що я когось збив, я був в стані шоку. Коли вистрелили подушки безпеки я нічого не бачив, мене кидало у різні сторони і я намагався зупинити некероване авто. Вину визнаю і каюсь в тому, що вчинив і розумію скільки біди наробив людям».

Пригадують події того трагічного дня і родичі загиблого єпископа.

«Пізно ввечері ми з мамою і братом повернулись додому. Вийшли з авто і мамі хтось подзвонив із номера батька. Вона спочатку нічого не зрозуміла і подумала, що це шахраї, які кажуть про ДТП, а потім видурюють кошти. Я сам зателефонував до тата і мені сказали, що його збила машина і його госпіталізували. Ми приїхали у лікарню і нам лікарі одразу сказали, що стан тата дуже важкий. Йому спочатку хотіли зробити операцію, але оскільки його організм отримав дуже великий стрес, медики вирішили трохи відтермінувати. Тієї ж ночі тата не стало», - розповів у суді син Олега Ведмеденка Василь.

Адвокат потерпілих Роман Хомич після судового засідання зазначив, що до його клієнтів ніхто не звертався з пропозицією про моральне чи матеріальне відшкодування.

«Ні до мене, ні до моїх клієнтів ніхто з пропозицією про відшкодування не звертався. Ми це питання навіть і не піднімаємо. До потерпілих приходили дружина з матір’ю обвинуваченого і вони говорили, що він дуже шкодує про скоєне і переживає та просили за нього пробачення».

Під час судового слухання виникло декілька спірних запитань. До прикладу, на відео з місця події було чітко видно, як водій після зіткнення вийшов з машини та пішов у бік стоянки розважального центру «Промінь». Проте там його перепиняють небайдужі перехожі, які стали очевидцями наїзду. Вони намагалися дізнатися у нього, куди й звідки він іде. І на запитання чи це він збив людину, Роман Савич відповів заперечно, навіть не перепитавши про те, що він когось збив.

Однак, сам обвинувачений стверджує, що не пам’ятає цей момент і що у нього запитували, мотивуючи це шоковим станом, у якому перебував.

Тому суд вирішив, заслухати свідків на наступному засіданні, щоб встановити дійсну картину подій та винести остаточний вирок. Наше видання стежитиме за перебігом справи та інформуватиме про це.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *