Волинська митниця прокоментувала справу ДБР про контрабанду золота

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинська митниця прокоментувала справу ДБР про контрабанду золота
image
Назар Тарадюк / 13.02.2023 / 0 Коментарів

Волинська митниця прокоментувала поширені в ЗМІ 11 лютого 2023 року публікації про протиправні наміри київського підприємства експортувати 45,5 тонн змішаних електричних та електронних відходів.

Про це вони написали на сторінці в Facebook.

"Фактичні обставини справи розпочались ще 6 січня 2023 року, коли посадові особи Волинської митниці на посту "Ягодин" затримали дві вантажівки з товаром, який експортер у декларації назвав "латунний шлак". Митний огляд цих партій поставив під сумнів таку класифікацію. Із залученням фахівців спеціалізованого підрозділу митниці було встановлено, що за зовнішніми ознаками у фурах містилося сміття (брухт електричних та/або електронних відходів), що може бути використане для наступного видобування дорогоцінних металів. Нагадаємо, нині експорт брухту дорогоцінних металів заборонений Кабінетом Міністрів України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили на сторінці митниці, 18 січня Волинська митниця склала протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (подача недостовірних відомостей про товар). Вміст двох вантажівок, тобто 45,5 тонн відходів, вилучили та передали на склад митниці. А протокол, що передбачає штраф та конфіскацію цього майна, скерували на розгляд Любомльського районного суду.

"24 січня 2023 року відбулися слідчі дії, а 9 лютого 2023 року ухвалою Луцького міськрайонного суду на згадані у новинних заголовках "золото та платину", насправді - "брухт кольорових металів" був накладений арешт. Зацікавлених журналістів-розслудувачів та представників громадськості, які предметно займаються фактчекінгом, інформуємо про те, що публічний розгляд справи про порушення митних правил київським підприємством за позовом Волинської митниці попередньо запланований Любомльським районним судом на 06 квітня 2023 року.

Волинська митниця, захищаючи економічні інтереси держави, сумлінно виконує свої контрольні функції щодо пропуску товарів та співпрацює з правоохоронними органами задля досягнення спільної мети", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, як раніше інформували в ДБР, волинських митників викрили на схемі вивозу золота.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *