Волинська журналістка допомогла відшукати тіло чоловіка з Бучі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинська журналістка допомогла відшукати тіло чоловіка з Бучі
image
Оля Коновалова / 22.04.2022 / 0 Коментарів

Волинська журналістка Вікторія Семенюк разом з волонтерами допомогла родичам відшукати тіло чоловіка з Бучі, фотографії якого облетіли увесь світ. 

Про це Вікторія Семенюк написала на своїй сторінці у facebook.

«Місія «Вантаж 200» - основна ціль нашої поїздки у Бучу. Потрібно було знайти, опізнати та поховати тіло розстріляного окупантами Михайла Романюка. Його посмертне фото із велосипедом обабіч дороги сколихнули весь світ.

Ми познайомились із рідними Михайла у Луцьку. Саме сюди вони втекли від пекла окупації. Вислухавши історію цих людей, я прийняла рішення за будь-яку ціну їм допомогти.

З 2014 року ми з чоловіком займались супроводом тіл українських захисників. Але досвіду ексгумації, пошуку та поховання тіл цивільних, які загинули внаслідок російської агресії не було.

Ми пройшли надважкий шлях... Про це я розкажу пізніше. Вперше завжди тяжко. А далі вимальовується напрацьований механізм.

Для того, щоб душа і тіло Михайла віднайшли спокій на рідній землі, там, де похований його батько, була задіяна ціла команда із рідними убитого включно (7 чоловік).

Особливо хочу подякувати невтомному Саньок Карвацький, який надав нам власний автобус для поїздки та кермував дві доби без сну.

Також величезна подяка нашому штурману і логісту Сашку Гаврилюку. Якби не ти і безцінна допомога в організації, цієї поїздки не було б взагалі!

Дякую Вікторії Батурі за терпіння, чуйність і турботу. Ви зазнали багато горя, але не втратили доброти. Ви і Ваші рідні - справжні Герої. Ви пройшли надважкий шлях, а ми лише були поруч.

Я щиро співчуваю рідним загиблого і вірю в перемогу та силу ЗСУ. Нехай війна більше не забирає невинних.

А звірства російських окупантів у Бучі світ не забуде НІКОЛИ. Ви прокляли самі себе, рашисти! Час розплати уже настав...»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *