Волинські підприємці вже отримують по 250 000 на розвиток власного бізнесу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські підприємці вже отримують по 250 000 на розвиток власного бізнесу
image
Оля Коновалова / 27.08.2022 / 0 Коментарів

Щонайменше 17 підприємців з Волині вже отримали мікрогранти від урядової програми «єРобота», яка запрацювала в липні цього року та мала не меті надати українцям можливість отримати гроші на відкриття або розширення власної справи.

Серед щасливчиків опинилася й Богдана Мельничук. Вона вже шостий рік поспіль займається продажем кульок. Ідея відкрити власний бізнес з’явився в жінки, коли вона була в декреті. На той момент, аби мати додаткові гроші, шила святкові гірлянди.

«Одного разу я вирішила привітати подругу з днем народження, треба було купити кульки. Дізнавшись ціну кульок з гелієм, я була здивована. Адже вона виявилась досить високою. Тоді я задумалась над тим, аби спробувати продавати кульки дешевше й зробити їх більш доступними», – розповідає вона.

Тоді лучанці допомогли знайти балон для гелію. Пані Богдана розпочала свій бізнес зі стартовим капіталом у 500 грн – балоном на 10 літрів й пачкою кульок. Першими її замовниками стали знайомі, друзі й клієнти з сервісу OLX, де були оголошення. Такими були перші кроки 6 років тому.

За цей період бізнес Богдани пережив два удари – пандемію коронавірусу у 2020-му й повномасштабну війну 2022-го.

Жінка зізнається, що на початку війни, 24 лютого, був ступор й охопила думка, що її бізнес нікому не буде потрібен. Навколо війна й жах, кому тут треба будуть святкові кульки? Але вже за кілька днів на початку березня почали надходити дзвінки із замовленнями.



Тоді люди вибачалися: «Ми все розуміємо: війна й святкувати щось недоречно, але в нас виписка з полового будинку й хотілося б хоч якось привітати». Так тиждень за тижнем люди трохи відходили від першого жаху й замовлень ставало все більше. Адже порадувати рідних строкатими кульками – то найменша підтримка, яку можна подарувати. А особливо яскравих фарб потребували діти.

«Одного разу я почула фразу: «Бізнес треба вміти налаштовувати під нові реалії, бо якщо ти не використаєш можливості складного часу – настане криза», – розповідає жінка.

А далі додає: «Коли я побачила інформацію про можливість отримання мікрогранту, то подумала: «Чому б не спробувати?» У цьому рішенні мене підтримали й рідні. Відтак за три з половиною години я написала бізнес-план, а моя мама допомогла мені з розрахунками».

«Чесно кажучи, я не сильно вірила перемогу, тому відправила заявку й забула про те. Як одного дня приходить повідомлення, що мене запрошено на співбесіду щодо гранту», – пригадує.

Після розмови з фахівцями Волинського обласного центру зайнятості й отримання позитивного рішення на рівні регіону пані Богдана чекала вердикту від Державної служби зайнятості. Й на кінець червня жінка вже отримала схвалення її бізнес-плану. Відтепер вона має можливість на суму гранту створити два нових робочих місця, закупити обладнання, меблі, нові різновиди кульок та іншу сировину, зробити в магазині гарне освітлення.

Нещодавно всі учасники першої хвилі отримали гроші на свої рахунки в Ощадбанку та починають плідну роботу щодо реалізації власних бізнес-ідей.

Першочергово ця програма від держави створена задля підтримки бізнесу та створення нових робочих місць. Адже економіка України навіть під час війни має працювати злагоджено, щоб забезпечити надійний тил.

В обласному центрі зайнятості нагадують, що нині продовжується прийом заявок на отримання мікрогрантів. Подати документи можна через портал ДІЯ. Додаткову інформацію можна знайти в Телеграмі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *